'Zakazano mi je streljanje! Neka objavi ceo snimak'


Objavljeno: 2021-03-25 11:17Poznati glumac i političar Branislav Lečić kaže da je dobio poziv od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da u petak da iskaz povodom optužbi glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao. Lečić ističe da je pozvan u svojstvu 'građanina, a ne optuženog'.


Foto: Branislav Lečić

"Naravno da ću se odazvati pozivu Tužilaštva. Ja sam u medijima već osuđen kao silovatelj, monstrum, nasilnik, predator, podlac, licemer... Možda će sutra to biti i neki muškarac, možda će se sutra desiti da sam silovao i decu. To je moglo svakome da se desi, da bude tako optužen, tako anatemisan, što pokazuje da mi nemamo pravnu državu, optužbe preko medija pokazuju da smo mi horda, a ne uređeno društvo, jer bi u suprotnom čekali stav državnih organa, pa onda izrekli presudu o nekome", rekao je Lečić, pa dodao:


"Postavljam javnosti pitanje: da li i jedna i druga strana u ovom postupku imaju pravo da kažu svoju istinu pred pravosudnim organima, ili su mi mediji već zakazali javno streljanje, a ja samo treba da dođem u beloj košulji i da me javno streljaju", poručuje glumac.


On tvrdi da sa glumicom nikad nije imao "ni ljubavni odnos, ni seksualni, a pogotovo ne da je bilo silovanja".


On je pozvao glumicu da objavi razgovor u celini. Podsetimo jedan od dokaza koji je dostavljen Tužilaštvu je i snimak razgovora koji je glumica snimila sa Lečićem nekoliko godina posle silovanja.


Glumica Danijela Štajnfeld dala je izjavu o silovanju u policiji u prisustvu zamenika javnog tužioca.Tvrdnje glumice Danijele Štajnfeld izazvale su burne reakcije u javnosti.


"Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine. Posle četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti. Morate da razumete to stanje", rekla je u svojoj ispovesti Danijela za "Insajder".


Danijela je otkrila u Tužilaštvu da ju je, dok je radila sa Branislavom na predstavi "Dnevna zapovest" u BDP-u, Lečić odvezao kolima van Beograda i silovao. Glumica je naglasila da ga je molila, plakala i govorila "ne", ali da se on o to oglušio.


Štajnfeldova, domaćoj publici najpoznatija po ulozi Mariole u filmu "Ivkova slava", prošle godine objasnila je i da ju je svojevremno strah paralisao, te da je zbog toga sve držala u tajnosti, kao i zbog bojazni za sigurnost porodice. Upravo je ovaj strašan događaj jedan od razloga zašto je glumica napustila Srbiju i rešila da karijeru i život nastavi u Americi.


Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007.


Izvor: Mondo

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.