Opasnost preti onima koji pate od erektilne disfunkcije


Objavljeno: 2018-06-12 21:06:00Muškarci koji pate od erektilne disfunkcije imaju dvostruko veće šanse da će dobiti srčani udar ili zastoj rada srca, pokazalo je novo istraživanje.Lekari upozoravaju da oni muškarci koji ne mogu da postignu erekciju moraju da potraže pomoć, jer im zbog toga prete neki drugi zdravstveni problemi.


Foto: B92

Oni, naime, upozoravaju da erektilna disfunkcija, koja može da bude povezana s visokim krvnim pritiskom ili holesterolom, pogađa jednog od deset muškaraca u nekom trenutku u životu, piše Dejli mejl. Ipak, istraživanje, u kojem je učestvovalo gotovo 2.000 muškaraca, pokazalo je da impotencija može da bude uzrok mnogo većih problema od holesterola ili visokog krvnog pritiska.

 

Naučnici su upoređivali probleme s erektilnom disfunkcijom i srčanim bolestima, a istraživanje je sprovedeno u školi medicine Džon Hopkins i u njemu su učestvovali muškarci stari između 60 i 78 godina. Istraživanje je trajalo četiri godine. Za to vreme, zabeleženo je 115 srčanih udara, zastoja i iznenadnih srčanih bolesti.

 

Rezultati su pokazali i da je 6,3 odsto muškaraca koji su patili od erektilne disfunkcije dobilo srčani udar i 2,6 odsto njih je pretrpelo srčani zastoj.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.