"Nismo mi, to su miševi pojeli pola tone droge!"


Objavljeno: 2018-04-13 14:22:00U argentinskom gradu Pilar, severozapadno od prestonice Buenos Ajresa, osmorica policajaca dobila su otkaz jer su za nestanak droge iz skladišta optužili - miševe.


Foto: Miš

 

"Bi-Bi-Si" prenosi da su istražitelji otkrili da je 540 kilograma marihuane nestalo iz policijskog skladišta u Pilaru.

 

Bivši komesar gradske policije Havijer Spesija i njegove kolege policajci izjavili su na sudu da su drogu "pojeli miševi".

 

Navodi se da forenzički stručnjaci sumnjaju da bi miševi za drogu pomislili da je hrana i da bi verovatno uginuli da su pojeli marihuanu.

 

Policajci će 4. maja dati iskaz pred sudijom koji treba da odluči da li je droga nestala "iz ličnog interesa (policajaca) ili zbog nemarnosti".

 

U to skladište je u poslednje dve godine uneto šest tona marihuane, a manjak je primetio novi policijski komesar Emilio Portero, koji je nasledio Spesiju.

 

Portero je obavestio unutrašnju kontrolu, a pretresom u skladištu utvrđen je manjak, jer je pronađeno 5.460 kilograma marihuane.

 

Navodi se da je na Spesiju počelo da se sumnja kada je otkriveno da, pre napuštanja funkcije u aprilu 2017, nije potpisao inventar zaplenjene droge, a još nije predao ni izveštaj o prihodima za prošlu godinu.


Izvor: BBC
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.