'Neki su upozoreni da se ne kandiduju 2022. godine!'


Objavljeno: 2021-02-18 09:51'Neki su već upozoreni da se ne kandiduju. Nisu tako mladi, mogu naći neke zdravstvene razloge. Mislim na ovu trojicu: Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović. Od 2022. ih nema na sceni. Njima je vrlo jasno to sugerisano, ako ne budu poslušali, ima načina. Upitajte ih ko im je to rekao', poručio je Bećirović. 


Foto: Neki su upozoreni da se ne kandiduju 2022. godine!

Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije, rekao je večeras u Pressingu da nakon izbora 2022. godine, u Bosni i Hercegovini neće biti trojice lidera: Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.


Prema njegovim riječima, aktuelni lideri najvećih stranaka u BiH su upozoreni da se ne kandiduju.”Neki su već upozoreni da se ne kandiduju. Nisu tako mladi, mogu naći neke zdravstvene razloge. Mislim na ovu trojicu: Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović. Od 2022. ih nema na sceni. Njima je vrlo jasno to sugerisano, ako ne budu poslušali, ima načina. Upitajte ih ko im je to rekao”, poručio je Bećirović.


On je istakao da bh. lideri izvan granica Bosne i Hercegovine ”nikome ništa ne znače” govoreći o slaboj i sporoj reakciji bh. vlasti na nabavku vakcina protiv korone.


”Oni ništa ne znače i oni samo u ovom kontekstu mogu značiti. Izvan ganica BiH, oni nikome ništa ne znače. Pogledajte njihov rječnik kakav su imali na Savjetu bezbjednosti, njihovi javni nastupi, imaju fond riječi 200, nema mudrih riječi i sve je usmjereno samo da bi oni opstali na vlasti po svaku cijenu. Sljedeći izbori, mnogima je savjetovano da se ne kandiduju. Ova trojka nacionalnih čelnika, njih od 2022. godine neće biti na političkoj sceni. Mislim to, znam”, istakao je Beširović u emisiji N1.


Izvor: N1

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.