''Travis'' uređaj koji prevodi na 80 jezika u realnom vremenu!


Objavljeno: 2018-01-10 16:28:00Holandska kompanija Trevis predstavila je na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu uređaj pod imenom Travis koji u realnom vremenu prevod na 80 jezika.


Foto: Journal

"Tehnologija nas povezuje onoliko koliko možemo međusobno da se približimo, ali pravo povezivanje se neće desiti dok se svi ne budemo međusobno razumeli" rekao je predstavnik "Trevisa" Rob Selander, dodajući da kompanija želi da sruši barijere među jezicima.

 

Uređaj koristi kompjuterizovanu "cloud" bazu podataka za kombinovanje 80 jezika, a kompanija radi i na digitalizovanju manje poznatih svetskih jezika.

 

"Kada se jezik jednom digitalizuje, ne samo da se može koristiti u tehnologiji prevođenja, poput Trevisa, nego i u svrhu edukacije i očuvanja, izjavila je menadžerka kompanije za međunarodne poslove Elisa Glori.

 

Ona je dodala da digitalizovanje jezika pomaže njihovim govorinicima da koriste prednosti tehnologije davanja glasovnih komandi kompjuterima ili korišćenja virtuelnih asistenata.

 

Selander je rekao da je u pretprodaji preko njihovog travistranslator sajta naručeno više od 80.000 uređaja za prevođenje po ceni od 179 dolara i da je većina već isporučena.

Pogledajte video:


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2018 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.