''Aurora Station'' najskuplji hotel nalaziće se u svemiru!


Objavljeno: 2018-04-11 17:04:00Prvi luksuzni hotel u svemiru pod nazivom Aurora Station, prema planu, trebalo bi da prve goste primi 2021. godine. Ujedno ovo će biti jedan od najskupljih hotela ( ako možemo reći) na svetu i van našega sveta -Zemlje...


Foto: dnevnik.hr

Oni koji su spremni za ovakav vid turizma, i da odmor provedu u svemirskoj letelici treba da pripreme oko 7.737.000 evra "Aurora Stejšn" će moći da primi šest gostiju odnosno imaće 6 soba, (četiri gosta uključujući i dva člana posade). Predviđeno je da putovanje i boravak traju 12 dana.

 

Putnici koji mogu da priušte avanturu od oko sedam i po miliona evra leteće na visini od 320 kilometara iznad površine Zemlje, odakle će moći da uživaju u neverovatnim prizorima naše planete. Gosti će moći da vide 16 izlaska i zalaska sunca tokom 24 časa jer će hotel orbitirati oko Zemlje svakih 90 minuta.

 

"Kako Stanica Aurora raste u skladu sa tržišnim potrebama, počećemo da prodajemo i svemirske apartmane – vaš sopstveni prostor na modulu, kao i buduće svemirske stanice za posetu ili iznajmljivanje", naveo je u saopštenju izvršni direktor "Orion Spana" Frenk Banger.

 

Putnici će u hotelu imati odličnu uslugu, a pre uzletanja u svemir moraće da prođu tromesečni program obuke. Prilikom povratka na Zemlju, za sve putnike će biti organizovan svečani doček.

 

"Naš cilj je da učinimo svemir dostupnim za svakoga. Putnici će do hotela "Aurora Stejšn" putovati brzo i po najnižoj ceni ikada - idodao je na kraju Frenk Banger.


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.